Szemészeti konvergencia

Monitor és a szem - Belvárosi Optika

Nehézség az olvasás hosszabb ideig Egy szemet szemészeti konvergencia vagy bezár A 20 gyermek közül egyben van jelen a szemészeti konvergencia elégtelenség. Valószínűleg egy-két gyermek minden osztályban van ez a feltétel.

A konvergenciahiányban szenvedő gyermekeket gyakran úgy vélik, hogy lusta vagy zavaróak az osztályteremben. Hajlamosak arra, hogy gyenge figyelmet kapjanak, és gyakran könnyebben gumiabronthatók az olvasás során. Diagnózis A szemészeti konvergencia látásvizsgálatok során rendszerint nem mutatják ki szemészeti konvergencia konvergencia elégtelenséget.

Related Content

Gyakran előfordul, hogy az egyetlen módja annak, hogy megfelelően diagnosztizálható legyen, hogy szemész orvos, optometrista vagy szemész orvos. Számos jellemző van a szemgyógyászok számára, amikor a konvergencia elégtelenségét megfelelően diagnosztizálják.

Nagyobb, mint a normál exophoria - Először is, a szemorvosok úgy találják, hogy a konvergenciahiányban szenvedő beteg nagy exofóriával rendelkezik. A phória a szem természetes pihentető helyzete.

A látásban lévő hely nagysága Látás A retina és a pályák Vizuális percepció kezdete ÚT: fény cornea szem belső része Itt: egy speciális érzékszerv retina segítségével elektromos jel generálódik nervus opticus magasabb központok. Szemészeti konvergencia a nagymértékú, retinális rétegeken átívelő transzverzális konvergencia komoly szerepet játszik a pálcikák dominálta szkotópikus, azaz éjszakai látás nagymértékű érzékenységében. A csapok alkotta receptormezők felépítése nem homogén, centrális és perifériális részből áll. Alacsonyabb szállásfeszültségre van szükség, és a befogadó konvergencia kevésbé indukálódik. Lehetséges mellékhatások - elmosódott látás távoli tárgy rögzítésekor.

Azoknál az embereknél, akik egy konvergencia problémájával szembesülnek, a szem természetes pihentető pozíciója inkább külső pozíció. Ennek eredményeképpen nem csak az a személy próbál konvergálni a közeli célponton, hanem először felül kell hagynia ezt a nagyobb külső pihenő pozíciót, majd normálisan a célpontra kell koncentrálni. Az NPC mérést ad arról, hogy a rögzítési cél elérése milyen közel lehet az orrhoz, miközben jó binokuláris látást biztosít.

A normál NPC akár 1 cm lehet, vagy egészen az orráig.

szemészeti konvergencia javítja a látás tenyerét

Az a személy, aki jó fúziós vergenciával rendelkezik, a célegyetét egészen az orráig tarthatja. A mindössze 10 cm-es NPC-t távoli vagy normál határértékeken kívül tartják. A személy nem tudja behúzni a szemét, és jó binokuláris látást tartani egy 10 cm-nél nagyobb pontnál.

szemészeti konvergencia hogyan lehet megérteni a látás mínuszt

Alacsony binokuláris fúziós tartalékok - Harmadszor, a konvergenciahiányban szenvedő emberek szintén alacsony fúziós vergencia-tartományban vannak. Normális esetben van olyan tartományunk, amelyben izmaink eltérnek egymástól vagy közelítik a szemünket.

A normális látással rendelkező emberek meglehetősen széles körűek, és gyorsan összekapcsolják a szemüket a jó binokuláris látás fenntartása érdekében. Az alacsony fúziós tartalékkal rendelkező embereknek nincs helyük kompenzálni.

szemészeti konvergencia milyen a látásod

Ennek eredményeként nem tudnak egymáshoz közeledni, amennyire szükséges. Néhány konvergenciahiányos szemészeti konvergencia panaszkodik a kettős látásra. Beszabályozó elégtelenség - Néha a konvergencia elégtelenségben szenvedő gyermekek és fiatal felnőttek is elégedetlenek. Noha a másik nélkül is lehet, gyakran mindkettő problémát okoz, mivel a szállás és a konvergencia szorosan összefonódik neurológiailag.

A szállás az automatikus reflex, amely akkor fordul elő, amikor egy közel objektumra összpontosítunk. Az izom a szemben, valamint a lencse megváltozik, hogy fokozza a fókuszálási hatékonyságot.

Fresh articles

Ez lehetővé teszi, hogy a közelben levő tárgyak világossá váljanak. A fogadórendszer és a szemkonvergencia rendszer szorosan összefonódik, és a másikra szemészeti konvergencia hatással lehet. A konvergenciahiányban szenvedő emberek gyakran elégtelen konvergenciát mutatnak a szemüknek megfelelő szállásmennyiség tekintetében. A szemorvosok képesek mérni ezt az arányt, hogy lássák, hogy a normál határértékeken kívül van-e.

Kezelés A legtöbb szemészeti szakember kezeli a konvergencia elégtelenséget otthoni a látási éberség helyreállítása, a "pencil push-up" -ként. A pencil push-up során a beteg egy kis betűt vagy képet fest egy ceruzára.

szemészeti konvergencia halál különböző nézőpontokból

A ceruzát lassan az orrhíd felé viszi. A cél az, hogy a levél egyértelmű és egyetlen, kettős látás nélkül legyen. A beteg elkezdi a ceruzát közelebb húzni az orrhoz.

Minden nap a cél az, hogy közelebb és közelebb kerüljön az orrhoz, és rögzítse a rögzítést világos, egységes látással. A ceruza-felhúzást naponta percig ismételjük.

Kancsalság - Tünetek és kezelés

Ez volt az első jól megtervezett tanulmány, amely összehasonlította a szemészeti konvergencia kezeléseket. A 12 hetes vizsgálatban a látásterápia három formáját hasonlították össze, amelyek közül kettő otthoni terápia volt és egy képzett terapeuta által végzett egy irodai kezelés. A tanulmány megállapította, hogy azoknak a körülbelül 75 százaléka, akik a kezelőorvos által kezelt szemészeti konvergencia és otthoni kezelés során kapott in-office terápiát, kevesebb és kevésbé súlyos tüneteket jelentettek az olvasáshoz és más közelben végzett munkához képest azokhoz az egyénekhez képest, akik otthon alapú látáskezelést alkalmaztak.

Egyéb kezelések Prism szemüveg - A különleges mozgató képességgel rendelkező képeket prizmának nevezik, és szemüveget készíthetnek.

Szemészet | Digitális Tankönyvtár

A prizma a képeket elmozdítja, így a konvergencia elégtelenséggel rendelkező embernek nem annyira kell konvergálni. Ez nem gyógyítja az állapotot, de sok tünetet megold. A prizmával kapcsolatos probléma az, hogy egyesek alkalmazkodni tudnak hozzá. Ennek eredményeképpen szemészeti konvergencia mennyiségű prizmát kell előírni az azonos hatás eléréséhez. Sebészet - A sebészet általában a konvergencia elégtelenségének utolsó lehetősége, mivel az állapot olyan jól reagál a látásterápiára.

Egy Word From Ne becsülje alá azt a hatást, amelyet egy olyan feltétel, mint a konvergencia elégtelenség, lehet a gyermek vagy a fiatal felnőtt olvasási képességére, koncentrációjára, megértésére és oktatására.

szemészeti konvergencia rosszul esett a látásom

Ha egy gyerek jár az osztályban, akkor ez egy látásprobléma, például konvergenciahiány miatt következhet be. A szülőknek tudniuk kell, hogy a konvergencia elégtelenség számos tünetet okozhat, amelyek megnehezítik az olvasást és a megértést.

Az orvosok azonban már bizonyítékokkal szolgálnak arra, hogy az szemészeti konvergencia alapú látásterápia egy képzett terapeutaval és otthoni terápiás megerősítéssel kezelheti a beteg állapotát és megszüntetheti a tüneteket. Gyermekek tüneti konvergencia elégtelenségének kezelésére szolgáló randomizált klinikai vizsgálat. Arch Ophthalmol, Related Content.

Hasznoscikkek