Szemprotézis látás

szemprotézis látás

szemprotézis látás hogy néz ki a nézet táblázat

Bionikus szemmel újra lát Először adták vissza részlegesen a látását egy időskori makula degenerációban szemprotézis látás betegnek manchesteri szemészek bionikus szemprotézis beültetésével. A Manchesteri Királyi Szemkórház szemészei ültették be a retina implantátumot, amely a férfi szemüvegére erősített mini kameráról kap jeleket.

szemprotézis látás 20 éves vagyok és az 5 látomás

A műtét után két héttel Ray Flynn képes volt felismerni függőleges, vízszintes és rövidlátás 3 dioptria vonalakat, ma már látja szemprotézis látás és tárgyak körvonalait. A férfi azt reméli, hogy idővel annyira javul a látása, hogy képes lesz a mindennapos feladatokat, mint a bevásárlás, kertészkedés önállóan ellátni.

szemprotézis látás fehér jegy a látáshoz

A Second Sight amerikai cég által készített Argus II implantátumot már felhasználták korábban a vakságot okozó retinitisz pigmentózában szenvedő betegek látásának helyreállítására, a manchesteri műtét volt azonban az első, amikor bionikus szemet időskori makula degenerációban szenvedőnek ültettek be, ez a betegség a fejlett társadalmakban az időskori látásromlás leggyakoribb oka, és több millió embert sújt világszerte.

Paulo Stanga szemész professzor, aki a négyórás műtétet végezte, elmondta, hogy az eljárás "új korszak kezdetét jelenti a látássérült betegek számára". Az implantátum nem képes arra, szemprotézis látás visszaadja az éles látást, de segíti a betegeket jellegzetes formák felismerésében.

szemprotézis látás kötőhártya-gyulladás utáni látás helyreállítása

Hasznoscikkek