Szembetegség glaukóma

szembetegség glaukóma

Zöldhályog, glaukóma kezelése A zöldhályog az a fajta szembetegség, amely kezelés nélkül idővel szembetegség glaukóma okozhat.

látás anatómiája és élettana

A már kialakult károsodás visszafordíthatatlan, de a korai állapotban kezelésbe vett zöldhályog esetén tartós, a beteg egész életén át zajló kezeléssel elérhető, hogy a látáskárosodás ne fokozódjon.

A kezelés sikerének alapfeltétele, hogy a beteg élete végéig szorosan együttműködjék a szemorvossal, betartsa annak utasításait és az előírt ellenőrző vizsgálatokon megjelenjen.

Mire irányul a kezelés?

Nem látom a távolba, hogy rövidlátás

A kezelés a kórosan nagy szemnyomás csökkentésére irányul. A cél a kellően lecsökkentett szembetegség glaukóma fenntartása, még ha az egymagában nem minden esetben akadályozza is meg a szembetegség súlyosbodását.

A szemorvos arra törekszik, hogy olyan értéken tartsa a szemnyomást, amely mellett nem károsodik tovább a látóideg.

szemész konzultáció a cjsc-nál

Ez egy nyomástartományt jelent, ami a károsodás mértékétől függ, és nem egyetlen nyomásértéket. A kívánatos szemnyomás-tartomány a beteg élete folyamán változhat.

tesztelje a látásélességet ingyen

Milyen gyógyszerekkel kezelhető a zöldhályog glaukóma? A zöldhályog a folyamatos orvosi ellenőrzés mellett, kiegészítő jelleggel kezelhető szemnyomást csökkentő cseppekkel.

Dr. Biró Zsolt - Szürke hályog, zöld hályog

Előfordulhat, hogy többféle szemcsepp használatát írja elő a kezelőorvos, ezért fontos, hogy az orvosi utasítás szerint használjuk ezeket. Mit kell tenni glaukóma zöldhályog roham esetén?

gyógyszerek a látás fenntartására

Roham esetén azonnal szemész szakorvoshoz kell fordulni, mivel ez az állapot néhány óra alatt teljes megvakuláshoz vezethet. Kórházi kezelés szükséges, a szemnyomás minél gyorsabb csökkentése a cél vízhajtó infúziókkal, tablettákkal, szemcseppekkel.

látás 2diopters

Jelentkezzen be zöldhályog kivizsgálására!

Hasznoscikkek