Noospheric látás, A bioszféra fogalma és meghatározása. Bioszféra szerkezete

Bioszférában. Határai és szerepe a földrajzi borítékban

Archaeozoic Az élet születése, a prokarióták megjelenése.

A bioszféra rövid meghatározása. Mikor jött létre a bioszféra? A bioszféra jelentősége és funkciói

A baktériumok és a kék-zöld dominancia, a zöld algák megjelenése. A legrégebbi üledékes rétegek paleontológiai adatai azt mutatják, hogy az evolúció preorganizmális stádiuma 1,6 milliárd évig tartott a Föld bolygóként történő kialakulása után.

Archean korszak. A szervezetek létfontosságú aktivitásának legősibb nyomait az archeai kőzetekben találták, amelyek kora 2,6—3,5 milliárd év vagy annál több.

Mit jelentett Vernadsky a nooszféra fogalmába? Vernadszkij tantétele a nooszféráról

Ezeket a baktériumok és a kék-zöld algák maradványai képviselik, amelyek prokariótákhoz kapcsolódnak - olyan organizmusok, amelyek sejtjeiben nincs sejtmag. Proterozoik korszak. A proterozoikum korában a baktériumok és az algák elérték csúcspontjukat, az üledékképződés folyamata intenzíven zajlik ezek részvételével.

A vas baktériumok proterozoikumban való aktivitásának eredményeként a vasérc legnagyobb lerakódásai képződtek.

A bioszféra általában nagyon hasonlít egy óriási szuperorganizmushoz, amelyben a belső környezet és az alapvető funkciók fizikai-kémiai és biológiai tulajdonságainak dinamikus állandósága automatikusan fennmarad. A bioszféra tehát kölcsönhatásba lépő organizmusok és a természet élettelen alkotóelemeinek rendszere, nemcsak ezek kombinációja. Az ökoszisztéma az együtt élõ organizmusok különbözõ típusainak és létezésüknek a kombinációja, amelyek rendszeres kapcsolatban vannak egymással. A kifejezést angolul javasoljuk. Tensley

Az elsődleges növények többsége szabadon úszott a tengervízben kovaföld, arany algáknéhányuk az aljára kapcsolódott.

És a késő proterozoikumban millió évvel ezelőtt szivacsok, bél- lapos- és annelid férgek már léteztek Paleozoik korszak. Kambriai időszak. A kambriumi időszakban az élet a vízben koncentrálódott. Az egysejtű algák mellett a növényeket többsejtű algák képviselik. A boncolt tallusnak köszönhetően aktívan szintetizálják a szerves anyagokat.

A többsejtű algák képezték a szárazföldi leveles növények kiinduló ágát. Ugyanakkor ebben az időszakban a gerinctelenek, köztük a csigáslábú puhatestűek és az ízeltlábúak trilobitjai is széles noospheric látás elterjedtek a tengerekben.

Kastély a Noosphere

A korszerű kétrétegű állatok független típusa az archeociták volt, amelyek zátonyokat képeztek az ősi tengerekben. Kihaltak, nem hagytak utódokat. A szárazföldön csak baktériumok és gombák éltek.

noospheric látás

A kambrium vége felé megjelenik a többsejtű állatok ismert típusainak legtöbbje. Ordovici időszak. A csodálatos fejlődési időszakban az orális, a trilobitok, a puhatestűek és a tüskésbőrűek különböző koralljai csodálatos fejlődést értek el.

Megjelennek az állkapocs nélküli gerincnyak első képviselői. A gerinctelenek földhöz való hozzáférését noospheric látás új élőhelyek keresése, a versenytársak és a ragadozók hiánya határozta meg.

Az első szárazföldi gerincteleneket millipedek és pókok képviselték.

GK Merkúr. SP Plútó. GK Uránusz

Ezek a csoportok néhány trilobitból fejlődtek ki, amelyeket gyakran apály ideje alatt a sekélyen találnak. Szilári időszak.

noospheric látás

Az időszak végén a hegyépítési folyamatok és a tengerek területének csökkentése előkészítette a növények leszállási lehetőségét. Az új körülmények között számos algafaj elpusztult. Mások az első szárazföldi spórás növényeket - noospheric látás pszilofitákat - hozták létre.

noospheric látás

A szárazföldi élethez való alkalmazkodásként megjelennek egységes, mechanikus és vezető szövetek. Vastag spórák képződnek, amelyek megvédik a testet a kiszáradástól.

Állati eredetű, a silur trilobitok gyakoriak voltak a tengerekben.

Bioszférában. Határai és szerepe a földrajzi borítékban

Devoni időszak. A devónban a psilofiták száma hirtelen csökkent, helyére noospheric látás, zsurló és páfrányszerű növények léptek. Az autonóm szervek megjelenése fokozta a növények egyes részeinek és harmonikusan integrált rendszerük működésének hatékonyságát.

Ezen időszak végén a fához hasonló zsurló, fosztogatás és páfrány alföldi erdőket alkotott, amelyet az intenzív talajképző folyamatok és a különleges éghajlati viszonyok elősegítettek.

Ugyanebben az időszakban megjelentek az első gimnaszpermek, amelyek az ősi páfrányokból származnak és külső fákhoz hasonló megjelenést örökölnek tőlük. A kapott magnövények szárazabb élőhelyeken telepedhetnek le, mivel szaporodásuk már nem függött a nedves környezet jelenlététől. Ebben az időszakban a primer felsőszilárd - páncélozott porcos halak a carapace-ből származnak.

Az állkapcsok megjelenése az ételek aktív elfogásának szükségességével és az aktív úszási életmódra való áttéréssel magyarázható.

Módszertani útmutató pedagógusoknak és szülőknek. Leírja a képzelet fejlődésének életkorhoz kapcsolódó dinamikáját, és módszereket javasol annak diagnosztizálására; oktató játékokat és gyakorlatokat mutatnak be az óvodások fantáziáját. A könyv az óvodai nevelési intézmények tanárainak és a szülőknek szól. Tartalom Az út az ismeretlen Candy kavicsokhoz és várakhoz a levegőben Mit lehet négyzetből készíteni Majdnem az elején Esszé a B témában óvoda és otthon Függelékek 1.

A devónban valódi cápák, cisztera, kétlábú és fénysugaras halak jelentek meg. A ponty fejlődése és a szaporodás a kiszáradáskor és az oxigéntartályokban rosszul történt.

Felső-devoni nyelven a gerincesek földre kerülnek. Ennek oka az éghajlatváltozás és a sekély víztestek kiszáradása. Az első kétéltűek, a szteocefalák a kefefejű halakból származnak, amelyek noospheric látás légköri levegőt belélegezni és noospheric látás uszonyok segítségével a tározóból a tározóba másznak. A stegocephalok mocsaras területen éltek, szárazföldön mentek, de csak a vízben szaporodtak.

Az érzékelés tudománya / A látás

Széntartalmú időszak. A faszerű fajok körében széles körben elterjedtek a plauniform és a sigillaria, amelyek elterjedtek legalább 30 m magasságba.

noospheric látás

Az elsődleges fitneszfélék közül számos pteridosperma és cordaite dominált, tűlevelű fatörzsekre emlékeztető és hosszú szalagszerű levelekkel. Permi időszak. A hatalmas széntartalmú mocsári erdők eltűntek. A fa spórás noospheric látás gymnospermek váltották ki, fejlett szárgyökérzettel és magvakkal szaporítva. A permi időszakban a nagy tengeri puhatestűek, trilobitok, nagy halak, kagylók, nagy rovarok és pókok kihaltak.

Sok kétéltű meghalt, a mai napig csak kisméretű kétéltűek fáklyák, békák, varangyok maradtak fenn, a kihalt kétéltűket pedig a progresszív progresszív állati csoport váltotta fel, amely a sztsegocephalból származik - hüllők.

Száraz keratinizált bőrükkel, sűrűbb sejtes tüdővel és hatékonyabb légzéssel működnek, amelyben a levegő a tüdőbe kerül, és a mellkas noospheric látás és összehúzódásával visszahúzódik.

noospheric látás

Belső megtermékenyítésük van, a tojás tápanyagokat és védő tojáshéjat tartalmaz. A hüllőknek elválasztották a nyaki gerincet, amely lehetővé tette számukra, hogy szabadon mozgathassák a fejüket.

XI.3. A kreatív képzelet szakaszai

Fejlettebb végtagjaik vannak, mint a kétéltűek, emelik a testet a föld fölött és gyors mozgást biztosítanak.

Ugyanakkor a teraszidok az emlősök valószínűsített ősei, szerkezetükben kétéltűek, hüllők és emlősök jeleit kombinálva merültek fel. Noospheric látás korszak. Triász időszak. A növények triasztikájában elterjedtek a tornászok, különösen a tűlevelűek.

A tengerekben az ammonitok, korallok, tüskésbőrűek és mások nagy változatosságot értek el: szárazföldön rovarok, beleértve a repülõket is. A noospheric látás széles körben telepedtek le ebben az időszakban: ichtiozauruszok, plesiosaurok éltek a tengerben, gyíkokat repültek a levegőben, ők is különféle módon jelen voltak a földön.

A triász időszak elején egy kisállatcsoport, a csontváz és a fogak tökéletesbb felépítésű, elválasztva a hüllőktől. Ezek az állatok megszerezték a születési képességüket, a test állandó noospheric látás, négykamrás szívüket és a szervezet számos egyéb progresszív tulajdonságát megszerezték.

Ezek voltak az első primitív emlősök, közel az egyszemélyesekhez. Jurassic időszak. A jura időszakban kiterjedt mocsarak és tavak alakultak ki. A gymnosperms továbbra is széles körben elterjedt.

A képzelet folyamataiban megvalósuló szintézis különböző formákban valósul meg: - agglutináció- "ragasztás" különböző, povsed összeegyeztethetetlen, minőségek, részek nem belső élete; - hiperbolizáció- a téma noospheric látás vagy csökkentése hogy, valamint az egyes alkatrészek cseréje; - sematizálás- külön nézetek egyesülnek, a különbségek kisimulnak, és hasonlóságok jelennek meg tisztán; - gépelés- a lényeges, ismétlődő kiemelése egységes képek viselése; - élezés- bármelyik aláhúzása jelek. Az átlagos intelligenciájú embereknél az intelligencia és a kreativitás általában szoros kapcsolatban állnak egymással. A normális intelligenciájú személy általában normális kreativitással is rendelkezik.

Ebben az időszakban a hüllők virágoztak és meghódították a vizet, a földet és a levegőt. Közöttük voltak az óriás mocsári brontosauruszok és diplodocusok, a repülő gyíkok és az ichtiozauruszok. Az archeopteryxes madarak ősei a baromfi-dinoszauruszok őseiből származtak. Ennek az időszaknak a közepén megjelent az első virágos növény, amely a gimnoszpermektől származik.

noospheric látás

A csíraképződés első képviselői cserjék vagy kis levelekkel borított fák voltak. Ezután meglehetősen gyorsan a virágzó formák hatalmas különféle formáit érte el jelentős méretű és nagy levelekkel például megjelent magnóliacsalák, síkfák, babérfajok. Velük párhuzamosan rovarok fejlődtek ki, amelyek virágzó növények beporzóiként nagymértékben hozzájárultak progresszív fejlődésükhöz.

A rovarok általi beporzás és a belső megtermékenyülés a virágzás jelentős előnyeit teremtette meg a gimnoszpermekkel szemben. Jelenleg a gombafajok száma körülbelül ezer, azaz a jelenleg ismert növényfajok szinte fele. A krétakor végén noospheric látás legtöbb gymnosperm.

A krétakorban a hüllők uralma továbbra is folytatódott. Megjelent valódi madarak és placentális emlősök. A magas szintű szervezettség jelei az állandó testhőmérséklet, az artériás és a vénás véráramok teljes elválasztása, fokozott anyagcsere-sebesség, a tökéletes hőszabályozás, valamint az emlősökben emellett a fiatal csecsemők élő szülése és etetése tejjel, noospheric látás agykéreg fejlődése.

A szervezet fokozatos jellemzői lehetővé tették ezeknek a csoportoknak, hogy fokozatosan domináns pozícióba kerüljenek. Cenozoikus korszak.

Hasznoscikkek