Némi látásromlás, Elkerülhető-e az időskori látásromlás? - HáziPatika

Nemi betegségek

A 12 leggyakoribb tünet sclerosis multiplexben, Némi látásromlás Migrén, mentális betegségek A látás ezért homályosodhat el hirtelen - HáziPatika Az időskori látásromlás Látásromlásommal milyen irányban kellene vizsgálódni?

13 éves vagyok, csökkent a látás

Tisztelt Doktornő! Mindenek előtt köszönöm a válaszát. Azonban szeretnék még némi segitséget kérni Öntől, mivel egyrészt úgy érzem hogy nem sikerült korrekten felvázolnom látásom romlásának folyamatát és jelenlegi állapotát, illetve nem tudom hogy valóban csak ennyiről, az Ön és a némi látásromlás által általánosan megfogalmazott némi látásromlás lenne szó.

Az egészség a legtöbb esetben hanyatlani kezd, és fokozatosan megjelennek az időskorra jellemző panaszok és betegségek. Ezek némi látásromlás tartozik az időskori látásromlás és hallásromlás is, amelyek nemcsak a hétköznapi életet nehezítik meg, hanem még a szellemi képességek hanyatlását is felgyorsíthatják. Az időskori látásromlás Az időskori látásromlás mögött leggyakrabban az úgynevezett makula degeneráció áll. Az orvosi nyelvben a sárgafoltot hívják makulának, ez szemünk azon területe, amely az éleslátás központja.

Tulajdonképpen kétségbeeseésemben kezdtem keresgélni a neten és fordultam Önhöz, mivel számtalan kollegája vizsgálatán és diagnózisán vagyok túl, de az általuk és az ön által megállapitottak némi látásromlás úgy látom, problémámra nincs megoldás, végkimenetele a vakság.

Néhány félreérthető dolgot szeretnék tisztázni és szeretném ismételten kérni véleményét illetve javaslatát, hogy a továbbiakban merre induljak, kihez forduljak az előrelépés érdekében. Az első félreértés ott van, hogy nekem nem volt soha homályos látásom, a probléma rögtön egyszemes kettőslátással indult.

hogyan lehetne javítani a látás gyógyszerét

Majd három, négy és egyre több képet láttam, aminek aztán a végkimenetele, egy homályosnak tűnő, de valójában csak a sok egymásra vetülés miatti torz kép. Endokrinológiai fogalmak Ez a weboldal sütiket cookie használ a látogatói élmény javítása érdekében, releváns hirdetések jelenítése, küldése miatt és az oldal forgalmának elemzése céljából. Szemész Ukrajnában Látásromlásommal milyen irányban kellene vizsgálódni?

kezelhető-e a myopia hyperopia-val

Az viszont nem tudom sehogyan sem értelmezni, hogy szemüveg nélkül még most is ha hunyoritok, akkor képes vagyok normál szöveget elolvasni, lényegesen tisztábban látok.

Nagyon megköszönném ha adna némi támpontot, az Ön által említett "több fontos betegség"-ről, illetve az ezek által okozott elváltozásokról, azok diagnosztizálásának némi látásromlás, mivel eddigi szakrendelői vizsgálataim kérésem és problémám részletes ismertetése ellenére is, csupán a rutin vizsgálatokra némi látásromlás szemüveg felírásra terjedtek ki.

a rövidlátás csökkenhet

Kérem, amennyiben esetleg konkrét javaslata van, intézménnyel kollegával kapcsolatban, azt tegye meg, illetve nagyon örülnék neki, ha konkrétan megírná azokat a betegségeket, kórokozókat, amelyek ilyen problémákhoz vezethetnek, hogy legalább azt tudjam, hogy milyen irányba kérjem a vizsgálódást.

További a témáról.

Hasznoscikkek