Látásromlás trombózissal

látásromlás trombózissal

Külső aranyér A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve.

látásromlás trombózissal

Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat! Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Blaskó György Létrehozva: Viszont érdemes tudni, hogy bizony a szemben is keletkezhetnek vérrögök, ami mögött gyakran valamilyen trombofília áll. Hogy milyen tünetek hívják fel a figyelmet a látásromlás trombózissal trombózisra, és hogy milyen veszélyeket rejt, arról prof.

A szemfenéki vénák elzáródása (trombózis)

Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját kérdeztük. Erek a szemben A retina megfelelő vérellátását a szemfenéken lévő artériák és vénák visszerek biztosítják, akárcsak a test bármely részén.

látásromlás trombózissal

A retina tulajdonképpen egy kihelyezett agyterület, ami a szemtükrökkel közvetlenül látható. Amennyiben ez valamiért zavart szenved, a látóideg nem kap elegendő oxigént, az látásromláshoz, látáskieséshez vezet. Ez lehet átmenetei, de akár tartós is, attól függően, meddig áll fenn a megváltozott állapot.

látásromlás trombózissal

Ennek oka több minden is lehet, akár vérnyomásprobléma, gyulladás, sőt, akár az hyoxysone a szemészetben vagy a vénák elzáródása is. Szemfenéki trombózis A szemfenéki erek ugyanúgy elzáródhatnak, mint a test bármely részén lévő erek.

látásromlás trombózissal

Így érinti mind az artériákat, mind pedig a vénákat. Ez utóbbi eset gyakoribb, és ekkor jellemzően fokozatosan alakulnak ki a látásromlás trombózissal bár ez attól függ, vajon hol történt az elzáródás.

Ha fő érről van szó, akkor gyorsan, súlyos problémák keletkeznek, ha kisebb oldalágak, akkor a látásromlás csak minimális.

látásromlás trombózissal

A látásromlás oka, hogy a vér ekkor nem tud elfolyni, a retinában ezért a látásromlás trombózissal kidüllednek, és oxigénhiány lép fel. Mivel ekkor a szem, a retina nem jut hozzá elegendő oxigénhez, így súlyos szövődményeket okozhat a probléma, ráadásul a tünet, mely jelentkezett, megfelelő kezelés híján állandósulhat is.

látásromlás trombózissal

Nagy veszélye még a problémának az, hogy zöldhályog alakulhat ki, mivel érújdonképződés veheti kezdetét a csökkent oxigénellátás miatt és megnő a szemnyomás is.

Hasznoscikkek