Látás aphakiával

Aphakia mellett él Mi az aphakia?

A szem felépítése

Az Aphakia olyan állapot, amelyben nincs szemlencse. A szem lencséje tiszta, rugalmas szerkezet, amely lehetővé teszi a szemének a fókuszálását.

  1. Szürke hályog tünetei és kezelése - HáziPatika
  2. Aphakia felnőtteknek és gyermekeknek - Egészség -

Ez a betegség leggyakrabban a szürkehályogban szenvedő felnőtteknél, de a csecsemőkre és a gyermekekre is kihat. Melyek az apákia tünetei?

Betegség neve

Az afákia fő tünete a lencse hiánya. Ez más tüneteket okozhat, mint például: homályos látás a látásváltozás, amely magában foglalja a színek halvány megjelenését nehézséget okoz egy tárgyra összpontosítás, mivel az attól való távolság megváltozik távolsági látás vagy nehézség látni a dolgokat közelről Mi okozza az apákiát?

Kérdések a doktorhoz Az aphakia legtöbb emberének szüksége van valamilyen látásjavításra, bár az emberek, akik nagyon közel láttak voltak, mielőtt az aphakics lett volna, néha nem igényelnek korrekciót a távolság vagy a látás közelébe. Ismerje meg ezt a feltételt, és hogyan befolyásolja a látást. A szemlencse hiánya aphakia néven ismert.

A szürke hályog A szürkehályog látás aphakiával tejszerűvé teheti és zavaros látást okozhat. Ezeket a lencsén összerakódó fehérjék okozzák, ami az életkorral hajlamos.

Szemlencse-hiány

Ez megnehezíti a lencsének a fénytörést a reténén, zavaros látást eredményezve. A szürkehályog nagyon gyakori, körülbelül 24,4 millió 40 éven felüli amerikait érint, az Amerikai Szemészeti Akadémia szerint.

látás aphakiával myopia pseudo

Látás aphakiával esetekben a csecsemők szürkehályoggal születnek. Ennek oka általában genetika vagy bizonyos betegségek, például bárányhimlő kitettsége. Beszéljen orvosával, ha Önnek vagy gyermekének szürkehályogos tünetei vannak, így kizárhatják az egyéb szemproblémákat.

látás aphakiával minden látásteszt-táblázat

Genetika Egyes babák szemlencsék nélkül születnek. Az apákia e kategóriája kétféle, elsődleges veleszületett apákiának és másodlagos veleszületett apákiának nevezik.

Szemlencse-hiány

Az elsődleges veleszületett apákiával rendelkező csecsemők lencsék nélkül születnek, általában fejlődési problémák vagy genetikai mutáció miatt. A szekunder veleszületett afájával rendelkező csecsemőknek lencséjük van, de születés előtt vagy alatt felszívódnak vagy leválnak. Az ilyen aphakia egy vírus, például veleszületett rubeola kitettségével jár. Hogyan diagnosztizálják az apákiát?

A szürke hályog előfordulása és okai

Aphakiat általában egy általános szemvizsgálattal diagnosztizálják. Orvosa megvizsgálhatja az íriszét, a szaruhártyáját és a retinajét is. Hogyan kezelik az apákiát? Az afakia kezelése általában gyermekek és felnőttek műtétét foglalja magában. Az apákiával küzdő csecsemők számára fontos, hogy látás aphakiával lehető leghamarabb műtétet végezzenek, mert a szemük nagyon gyorsan fejlődik.

látás aphakiával panorámás látás az emberekben

Egy hónapos korukban végezzenek műtétet. Szüksége lesz szemüvegre vagy speciális kontaktlencsére, amelyben a műtét után hosszú ideig aludhatnak és viselhetnek. Körülbelül egy éves korukban műanyag lencse implantátumot kaphatnak. Az afakiával szenvedő felnőttek műtéte gyakran magában foglalja a sérült lencse eltávolítását, ha szükséges, és egy műanyag beültetését. Az eljárás, amelyet általában helyi érzéstelenítővel látás aphakiával, kevesebb, mint egy órát igénybe vehet.

Mi a szürke hályog?

Orvosa felírhat kontaktlencséket vagy szemüveget műtét után a látás javítása érdekében. Az aphakia látás aphakiával szövődményeket?

látás aphakiával szürke háttér megtekintése

A legtöbb ember könnyen felépül a szemműtétből, de van néhány lehetséges komplikáció. Afákiás glaukóma Bármilyen szemműtéttel növelheti a glaukóma kialakulásának kockázatát.

látás aphakiával javítja a látás rúnákat

Ez akkor fordul elő, amikor a szem belsejében kialakuló nyomás károsítja a látóidejét. Kezelés nélkül a glaukóma látásvesztést okozhat. Bármilyen szemműtét után mindenképpen végezzen rendszeres szemvizsgálatokat a glaukóma ellenőrzése érdekében. Retina leválás A szem sérülésekkel vagy műtétekkel küzdő embereknél nagyobb a kockázata a leválasztott retina kialakulásának.

Hasznoscikkek