Legrosszabb rövidlátás, Rövidlátás – Wikipédia

A monitor mint ellenség - hogyan védje a szemét?

legrosszabb rövidlátás hány éves korig eshet a látás

A törőerő két harmada a szaruhártya, harmada a szemlencse törőerejéből adódik. A szemnek vannak negatív törőerejű részei is.

legrosszabb rövidlátás lehet megszabadulni a myopia-tól

Ezt a változást alkalmazkodásnak, akkommodációnak nevezzük. Az alkalmazkodás az életkor növekedésével legrosszabb rövidlátás.

legrosszabb rövidlátás politikai nézetek

Gyerekeknél25 évesen 10, 50 éven túl 1 dioptria az alkalmazkodási tartomány. A távollátás gyűjtőlencsével, a rövidlátás szórólencsével korrigálható.

Mi a legrosszabb vízió mínussal

Minél nagyobb a lencse törőereje, annál nagyobb látáshibát tud javítani. A lencsék törőerejét a szemész negyed dioptria pontossággal tudja megállapítani.

Milanovich Domi Rémálom az építkezés?

Ökölszabály az olvasószemüveg erősségének becslésére: A kényelmes olvasótávolság reciproka mínusz a legközelebbi, még élesen látott pont távolságának reciproka.

Smith-Kettlewell Institute.

legrosszabb rövidlátás hogyan lehet megtudni, miből áll a jövőkép

Hozzáférés: Fordítás[ szerkesztés ] Ez a szócikk részben vagy egészben a Dioptre című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

legrosszabb rövidlátás látásképző szimulátorok

Ez a szócikk részben vagy egészben a Dioptrie című német Legrosszabb rövidlátás fordításán alapul. Ez a fizikai témájú lap egyelőre csonk erősen hiányos. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Hasznoscikkek