Közvetett látás

9 százalékos látás. 9 százalékos látás

Ez a közzétett változatellenőrizve : Pontosság Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Ha a szemet a pillanatnyi adaptációs állapotához képest túl nagy fénysűrűség éri, ez látási teljesítmény romlásához vezet.

Ez lehet pusztán kényelmetlenség, ekkor zavaró káprázásról beszélünk, de a tárgyak közvetett látás is csökkentheti, ekkor a jelenséget rontó káprázásnak nevezzük.

közvetett látás gyakorlat a mínusz látás érdekében

Szélsőséges esetben a látás fotokémiai folyamatainak reakcióegyensúlya olymértékben eltolódhat, hogy a látás teljesen lehetetlenné válik, ez a vakítás. A káprázás oka lehet a közvetett látás a fényforrásra - ez a közvetlen káprázás - vagy annak valamilyen felületen pl. A látási teljesítményt csökkentő káprázásnak fiziológiai magyarázata adható.

közvetett látás miért hunyorítja a szemét jó látással

Egy adott tárgy szemlélésekor nemcsak a tárgyról kerülnek fénysugarak a szemünk alkotta kép helyére, hanem a kápráztató fényforrás képéről és a szem különböző részein szóródó fényekből összeadódó úgynevezett fátyolfénysűrűség is hozzáadódik a kép fénysűrűségéhez, ez látszólag megnöveli az adaptációs-fénysűrűséget. A zavarforrások közül kétségtelenül a legnagyobb szerepe a kápráztató fényforrás képének van.

közvetett látás 6 látomás szülhetsz magad

Ha a káprázási szöget úgy választjuk meg, hogy ez a kép a perifériára essen, akkor a káprázás mértéke elviselhetőre csökkenthető. A kápráztató hatás jellemzésére empirikus mérőszámokat határoztak meg, ahol figyelembe veszik a kápráztató fényforrás fénysűrűségét, nagyságát, irányát, a háttér és a látótér fénysűrűségét is. Poppe Kornélné - Dr. Borsányi János: Világítástechnika I.

közvetett látás nyissa meg az asztalt a látáshoz

Hasznoscikkek