Feltételezett stroke. Page 3 - Stroke Mozaik2

A MESE-hős kampány - Symptoms and Effects of Stroke Fast Heroes

Az akut stroke-os betegek kórházi kiválasztása

University Hospital Ostrava Rövid összefoglaló A tanulmány célja egy egyszerű kórházi stroke-skála kidolgozása és validálása, amely megjósolná a nagy érelzáródás LVO jelenlétét akut stroke-ban szenvedő betegeknél. Ez a tanulmány prospektív módon értékeli egy új egyszerű kórház előtti skála prediktív értékét FAST PLUS teszt a nagy érelzáródás jelenlétére az elülső koponyán belül keringés.

Utolsó frissítés Megosztás Az akut stroke időfüggő állapot.

Ez feltételezett stroke teszt a következő tételek: Beszéd 0—1-es pontszámArcbénulás 0—1a kar motoros működésének bármilyen meghibásodása és az Idő A FAST PLUS teszt második része csak a jelenlétét értékeli súlyos kar- vagy lábmotor-hiány 0—1 pont és motoros funkciójának egyoldalú előfordulása deficit es pontozás. A vizsgálat első célja az érzékenység, - a teszt specifitása, valamint a teszt pozitív és negatív prediktív értéke, amelyek a - az intrakraniális artéria elzáródásának jelenléte intracranialis carotis artéria, T okklúzió és a középső agyi artéria szegmensének elzáródása M1 és Feltételezett stroke.

A tanulmány második célja a stroke közötti értékelők közötti változékonyság értékelése szakemberek és sürgősségi technikusok, a súlyos motoros feltételezett stroke vagy láb jelenlétével kapcsolatban hiány.

Részletes leírás Az akut feltételezett stroke stroke hatékony kezelése csak intravénás beadásra korlátozódik szöveti típusú plazminogén aktivátor a tünetek megjelenésétől számított első 4,5 feltételezett stroke belül vagy endovaszkuláris thrombectomia a tünetek megjelenésétől számított 6 8 óráig.

Feltételezett stroke

Intravénás thrombolysis a legközelebbi elsődleges stroke központokban PSC adható be. Nagy érelzáródás esetén az endovaszkuláris terápia mechanikus thrombectomia A mechanikus thrombectomiát csak átfogó stroke-központokban CSC kínálják, esedékes az eljárás során a speciális endovaszkuláris csapat szükséges jelenlétére.

feltételezett stroke

Gyakorlatilag két lehetőség van a betegek szállítására endovaszkuláris kezelésre. Ha a Először az egyiket alkalmazzák, majd az összes feltételezett stroke-ot primer stroke-ra szállítják csak a központok.

  • MESE-hősként az a küldetésünk, hogy a stroke, agyat érintő tüneteiről és hatásairól oktassuk a világot.
  • Klinikai vizsgálat a Stroke: FAST PLUS teszt - Klinikai vizsgálatok nyilvántartása - ICH GCP
  • Posttraumás ischemiás stroke a gyermekkorban | weldkft.hu
  • Feltételezett stroke Homályos látásmasszázs

Ezután gyors vizsgálatokat végeznek, és ha a beteg elhatározza, hogy az agyvérzéssel az intravénás thrombolysis beadása következik be a stroke diagnózisa és a nagy érelzáródás következésképpen átfogóba kerül Stroke Center a mechanikus thrombectomia megkapása érdekében.

Ez az első választás feltételezett stroke trombolízis beadása, de késlelteti az endovaszkuláris eljárásokat. A második lehetőség az LVO-gyanúval gyanítható betegek kiválasztását jelenti a stroke helyén kezdetét, és az ilyen betegeket közvetlenül átfogó stroke-központokba szállítják.

feltételezett stroke

A második a választás felgyorsítja az endovaszkuláris eljárásokat, de késleltetheti az intravénás thrombolysis-t Ennek hátránya lehet a CSC túlterhelése hibásan diagnosztizált betegekkel stroke utánozza vagy nem LVO stroke-os betegeket. Relatív pontossággal azonosíthatjuk a gyanúval járó stroke-os betegeket vendéglátás előtt.

Klinikai alkalmazásuk előtt először fantom segítségével elemeztük a titániumklip Aesculap képtorzító hatását CT- és MR-vizsgálatkor.

Sajnos a FAST teszt nem képes értékelni a stroke súlyossága, amely valószínűleg a nagy artéria elzáródásával függ össze. Az egyetlen tesztet RACE teszt prospektív módon tanulmányozták annak érzékenységének és specifikusság a nagy érelzáródás diagnosztizálásához. A kórházban stroke központ felismerjük a stroke súlyosságát az NIHS skála szerint, de ezek a mérlegek nehézségei miatt nem alkalmasak sürgősségi szolgálatra.

feltételezett stroke

Ezért egy nagyon egyszerű új tesztet definiáltunk - FAST PLUS tesztet a teszt azonosításához súlyos stroke-os betegek a helyszínen, közvetlenül a stroke kezdetekor. Az idő a kezdet sebességét jelenti A FAST PLUS teszt második része csak a jelenlétet értékeli súlyos kar- vagy lábmotor-hiány 0—1 pont és ennek a motornak az egyoldalú előfordulása funkcióhiány pont.

Stroke terápia: mit rejt a jövő?

Vizsgálatunk célja a FAST PLUS prediktív értékének értékelése teszt akut stroke-ban és nagy érelzáródásban LVO szenvedő betegek kimutatásában, amikor ez orvosi sürgősségi technikusok használják a kórház előtti szakaszban. A teszt második részében három elem szerepel, és értékeli a hemiparesis feltételezett stroke az egyoldalú fogyatékosság súlyosságát.

feltételezett stroke

B A vizsgálat második célja a vészhelyzetek közötti értékelések közötti változékonyság meghatározása technikus és stroke szakember az NIHS skála értékelésében, csak a 4. C A vizsgálat harmadik célja a stroke kezdete és a kórház közötti idő rövidítése belépés vagy a sürgősségi szolgálat a stroke helyétől a kórház ajtajáig történő megérkezése a FAST PLUS teszt végrehajtása után a napi orvosi gyakorlatig.

Stroke terápia: mit rejt a jövő?

Az első szakasz: Oktatási anyagok készítése sürgősségi technikusok számára. A második szakasz: A oktatás és sürgősségi technikusok tesztelése e-learning és webes szemináriumok útján az oktatás célja annak megismerése, hogy a Sürgősségi szolgálat használja-e a FAST PLUS tesztet helyesen. A statisztikai elemzéshez X szoftvert használtak. A vevő működési görbéi és az alatti területek a vevő működési görbéjét c-statisztika kiszámítottuk a feltételezett stroke képesség mérésére a FAST plus teszt LVO-jához.

Az értékeléshez a FAST plus teszt különböző határértékeinek kereszttábláit használtuk érzékenység, specifitás, pozitív prediktív érték, negatív prediktív értékek és összességében pontosság a VO jelenlétére. Átfogó állapot.

feltételezett stroke

Hasznoscikkek